3 boli GRAVE pe care le poti lua daca testezi cosmeticele in magazine!

3 boli GRAVE pe care le poti lua daca testezi cosmeticele in magazine!

Rujul, creionul dermatograf, tusul pentru pleoape sau rimelul pentru gene, pe care le gasiti sub forma de mostre pe rafturile magazinelor pot fi purtatoare de boli grave! Și asta, pentru ca sunt folosite de foarte multe persoane. Iata ce ne sfatuiesc medicii!

Se spune mereu ca, inainte sa cumperi, e bine sa probezi. Insa, trebuie sa stii exact ce e bine sa testezi si ce nu! De pilda, nu e deloc o idee buna sa folosesti testerele din magazinele de cosmetice, din cauza ca risti sa te imbolnavesti.

Punand pe buze acelasi ruj pe care l-au mai pus multe alte femei inaintea ta, risti sa iei un virus herpetic, prin intermediul picaturilor de saliva.

Boli Makeup 2017

Pe peria rimelului se poate afla bacteria care produce conjunctivita

De asemenea, peria rimelui sau pensula tusului de pleoape pot fi purtatoare ale bacteriei care produce conjunctivita (n.r. inflamatie a membranei conjunctive care captuseste globul ocular si pleoapele).

Altii au citit si...  7 alimente ca să-ţi prelungeşti viaţa

Medicul Amreen Bashir, microbiologist la Universitatea Aston din Birmingham, a declarat, pentru „Daily Mail”, ca, „desi cei mai multi oameni nici nu concept sa imparta periuta de dinti cu alte persoane, sunt dispusi sa foloseasca mostrele cosmeticelor din magazine. Acest lucru reprezinta un risc mare de a contracta infectii bacteriene sau virusi herpetici. Și asta, pentru ca noi toti suntem purtatori de diverse organisme vii, iar un tester poate fi folosit de 30 – 40 de persoane diferite, astfel, crescand pericolul raspandirii infectiilor”.

De altfel, este celebru deja cazul unei femei din Statele Unite ale Americii care a dat in judecata un magazin de cosmetice dupa ce a contractat virusul herpes simplex (n.r. vezicule dureroase umplute cu lichid, iesite in jurul buzelor sau la marginea gurii), pe care il are mai bine de doua treimi din populatia globului.

Altii au citit si...  Totul despre terapia tintita: Terapia viitorului in cancer

Dr. Bashir confirma ca acest lucru este posibil: „Herpesul este, de fapt, o basica ce apare pe buza sau la coltul buzelor si care poate dura pana la zece zile. Rujul solid sau pensula folosita la rujul lichid ating aceste parti ale fetei si, daca sunt folosite si de alte persoane, pot imprastia infectia”.

Folosind testerele din magazine te poti infecta, de asemenea, cu Salmonella si E.coli, spune specialistul.

Un studiu realizat in 2016 in cazul a 67 de mostre de cosmetice arata ca trei sferturi dintre acestea erau contaminate cu stafilococ (n.r. grup de bacterii ce poate cauza o multitudine de boli). Chiar daca acesti stafilococi se afla pe pielea noastra in mod obisnuit, specialistii se tem de faptul ca folosind mostrele cosmetice se poate transmite cu usurinta temutul Stafilococ auriu, bacteria mortala, care este rezistenta la meticilina, un antibiotic de ultima generatie, foarte puternic.

„Cercetarile arata ca 43% din testerele de tus si rimel sunt contaminate. Cunosc multi oameni care s-au ales cu conjunctivita dupa ce au impartit cu alte persoane rimelul sau dupa ce au utilizat un rimel vechi, pe care il aveau de mult timp in geanta. Asadar, tinand cont de toate aceste pericole, nu trebuie sa impartim cu nimeni produsele cosmetice, nici cu prieteni, nici cu alti clienti, in cazul testerelor din magazine ” a incheiat dr. Bashir.