5 probleme de fertilitate comune

5 probleme de fertilitate comune

Problemele de fertilitate apar atunci cand, dupa un an de incercari repetate, tot nu ai reusit sa ramai insarcinata.

Conform dictionarelor medicale, aceasta problema este numita infertilitate si trebuie tratata cu seriozitate. Conceptia este un proces care consta in urmatorii pasi:

  1. Eliberarea unui ovul de catre ovare (proces numit ovulatie)
  2. Ovulul trebuie sa treaca prin trompele uterine pentru a ajunge in uter
  3. Un spermatozoid fertilizeaza ovulul
  4. Celula-ou se prinde de peretele uterului, unde trebuie sa ramana fixat in urmatoarele 9 luni.
Altii au citit si...  Lucruri neasteptate care iti influenteaza memoria

Conform unui studiu recent, infertilitatea nu este deloc o problema de ignorat, afectand peste 10% dintre europence.

Cu toate acestea, infertilitatea este o problema care afecteaza deopotriva barbatii si femeile.

Cele mai intalnite probleme de fertilitate sunt:

  • Deplasarea spermatozoizilor – ea poate fi cauzata de forma spermatozoizilor. Uneori, aceasta problema se datoreaza distrugerii unor tesuturi.
  • Chisturile ovariene – sunt o problema a aparatului reproducator feminine, care consta in aparitia de noduli in regiunea uterului si a trompelor uterine, fapt ce face ca celula-ou sa nu se mai poata atasa sau sa se desprinda de peretele uterului.
  • Endometrioza – afecteaza 12% dintre femei si consta in raspandirea anormala a tesutului endometrial, care ar trebui sa acopere doar uterul, dar se mai gaseste si in structura ovarelor, a trompelor uterine, a peritoneului, a vezicii urinare etc., ducand la aparitia unor leziuni. Pentru a observa cat mai bine boala, este necesara o laparoscopie exploratorie.
  • Varicocelul – este inflamarea venelor de sange de pe testicule, fapt ce duce la supraincalzirea lichidului seminal si la ineficienta spermatozoizilor.
  • Fibroza chistica – este o boala care afecteaza secretiile organismului si poate face ca lichidul seminal sa nu se afle in parametri potriviti pentru conceptie.
Altii au citit si...  Dinti albi si frumosi. Cum iti poti albi dintii cu ulei

In orice caz, pentru a fi siguri ca nu suferiti de niciuna dintre aceste boli, cel mai bine este sa programati o intalnire cu medicul vostru si sa ii cereti un set de analize.