5 secrete pentru o relatie de cuplu durabila

5 secrete pentru o relatie de cuplu durabila

Toti ne dorim sa fim iubiti, apreciati, dar, mai ales, acceptati asa cum suntem. Toti ne dorim sa existe “cineva” important in viata noastra, cu care sa formam o “echipa in doi”, bine sudata si rezistenta. O echipa din care afectiunea sa nu dispara (pe cat posibil) niciodata, alimentand astfel sentimentul de incredere in celalalt, senzatia ca alaturi de “celalalt” nimic nu poate fi atat de rau.

relatie durabila

 Iata 5 dintre secretele unei relatii de cuplu durabile:

  1. Fiti mai atenti la ceea ce spuneti

Nu-ti vorbi de rau partenerul cu persoane oricat de bine intentionate ar fi ele. Daca simti nevoia sa discuti despre aceste aspecte, mergi la un psiholog, costurile reale sunt mult mai mici.

Altii au citit si...  Ce contine o garderoba cu gust: accesorii fashion must have!

Ai grija ca nimeni si nimic sa nu va impiedice sa petreceti timp impreuna, si in acel timp strecurati minim o jumatate de ora pe zi in care sa vorbeasca fiecare despre visurile lui, planuri, dorinte neimplinite. Ca si cum ati fi simpli prieteni. Si gasiti prilejuri, orice ocazie, pentru a sarbatori simplu, in doi.

  1. Nu lasati sentimentele sa se ofileasca

Plictiseala, frustrarile, supararile, lipsa de chef reusesc sa fie ca apa pe jaraticul dragostei; de aceea ar trebui sa amintim mereu in discutiile noastre cu partenerul sau cu altii toate lucrurile bune, care ne unesc, care ne-au unit. De aceea, ori de cate ori iti vine in minte un lucru neplacut despre partener, obliga-te sa spui altele 5 pozitive. Spune-i zilnic partenerului cel putin un lucru placut – chiar daca acesta este ca ii sta bine in camasa aceea sau ca miroase frumos parfumul pe care il poarta.

  1. Multumiti-va unul altuia

Pentru orice face pentru tine, multumeste-i, dar nu doar cu un multumesc sec, ci dezvolta putin subiectul, incat sa ii intaresti comportamentul care ti-a convenit.

Altii au citit si...  Ai condus sub influenta alcoolului? Casco nu te despagubeste

Gaseste orice motiv de a-i multumi – pentru ca stie mereu sa creeze o atmosfera placuta, pentru ca ti-a facut curat in masina, pentru orice, dar zambeste-i si priveste-l in ochi.

Fa asa si vei vedea ca semnele de iubire vor veni mai des si mai usor. Incearca sa te concentrezi mai mult pe calitatile, meritele partenerului si mai putin pe defectele lui.

  1. Respectati-va reciproc

Respectul este esential in viata de cuplu. Pentru a pastra respectul si continuitatea relatiei trebuie sa iti controlezi un defect psihologic: furia. Altfel, crizele de manie vor macina incet respectul.

  1. Fiti sinceri

Sa formezi un cuplu nu inseamna sa-ti pierzi libertatea, independenta, linistea, decat daca dai dovada de egoism si nu-ti iubesti indeajuns partenerul. Ingradindu-i acestuia libertatea, ti-o vei pierde si tu. Nu incerca sa-ti controlezi sentimentele, comporta-te sincer cu cei din jur, incearca sa le descoperi calitatile, asa vei reusi sa-ti creezi relatii durabile.

 cuplu relatii durabil