cum sa ai grija de pisicile batrane

6 sfaturi de a avea grija de pisicile batrane

Asa cum sunt si oamenii, varsta mai inaintata isi face simtita prezenta si in cazul animalutelor prin comportamentul si afectiune cu care acestea se confrunta. In randul pisicutelor, aceste schimbari pot sa afecteze modul in care acestea convietuiesc cu noi, ele devenind mai molesite, lucru ce le afecteaza si sanatatea. Cele mai multe pisici mai invarsta sufera de artrita, iar altele pot sa sufere de probleme legate de vaz sau auz. Din aceste cauze, atunci cand ating pragul batranetii, pisicile necesita mai multa atentie din partea ta si de ingrijiri mai deosebite.

Iata 6 sfaturi de care sa tii cont pentru a avea mai multa grija de o pisica invarsta

  1. Ai grija de felul in care aceasta arata

 O parte dintre pisici tind sa slabeasca pe masura ce anii trec si in acelasi timp acestea se confrunta cu probleme articulare. Totodata, dupa ce acestea trec de o anumita varsta incep sa doarma mai mult decat in mod normal si au tendinta sa-si piarda interesul pentru ingrijirea propriei blanite.

Ai grija de felul in care pisica arata

  1. Ingrijirea blanitei

Blanita pisicutei cu o varsta inaintata are nevoie de ingriji speciale, in special daca felina nu-si mai acorda importanta si este plafonata.Astfel ca va trebui sa o piepteni mai des decat o faceai de regula. Daca locuiesti in Capitala, poti tunde pisica la CHERRYVET de cateva ori pe an, mai ales in sezonul in care acestea naparlesc pentru a i se elimina toate impurtitatile din blanita cum ar fi:

  • particule de praf
  • mizerie
  • piele moarta

Pisica are nevoie de o curatire profesionala a intregii blanite din cand in cand pentru a nu fi purtatoare de microbi si bacterii.

tunderea pisicilor la clinica veterinara cherryvet din bucuresti

  1. Dai mancare de calitate

Se intampla ca pisicutele sa aiba probleme cu dintisorii, pe masura ce imbatranesc. Unele dintre ele au inflamari ale gingiilor, altele depuneri de tartru sau le cad pur si simplu. Este indicat ca un veterinar sa consulte felina si sa stabileasca ce este de facut in aceasta situatie.

Acele pisicute care si-au mai pierdut din dinti, trebuiesc hranite cu mancare semi-solida si lichida. Dieta trebuie sa constea in carne cruda si mancare umeda speciala pentru pisici. Cu toate acestea, este bine sa ceri sfatul unui medic. Prin setul de analize, acesta iti va spune de ce fel de alimente trebuie sa beneficieze felina si in ce cantitati in functie de suferinta acesteia.

pisica care mananca

  1. Nu o stresa

In aceasta perioada atat pisicile cat si motanii pot fi stresati foarte usor. De exemplu, pisicile pot sa accepte cu mare dificultate o noua pisica pe teritoriul ei sau un alt animal. Totodata, este indicat ca sa nu o iei cu tine in drumetiile pe care le faci.

Atunci cand ai musafiri este bine sa tii pisica intr-o camera separata pentru a nu-ti crea neplaceri. Copii de regula streseaza fara sa-si dea seama pisicile iar acestea nu tolereaza prea bine modul acesta de joaca al lor.  

motan stresat

  1. Du-o la o clinica veterinara

Bineinteles, pisicile la varsta a treia trebuie sa beneficieze de mai multe vizite la cabinetul veterinar. Daca pana in prezent putea fi dusa o singura data pe an pentru un consult, acum situatia s-a schimbat putin. Felina are nevoie de mai multa ingrijire si de o atentie mai mare fiindca riscul ca aceasta sa se imbolnaveasca este mai mare.

rasa-de-pisica-dusa-la-clinica-veterinara

Asadar, este indicat ca anual pisica sa fie dusa de mininum doua ori la veterinar.