Afla ce tip de polistiren ai nevoie pentru lucrarea ta!

O constructie moderna si de foarte buna calitate presupune folosirea unor materiale corespunzatoare, iar in cazul izolarii termice chiar conteaza grosimea si calitatea polistirenului, precum si respectarea indicatiilor din partea producatorului si a certificatului energetic al cladirii.
Atunci cand te gandesti la izolare termica exterioara, printre cele mai utilizate materiale pe care le vei intalni de-a lungul cautarii tale se regaseste polistirenul expandat. Este un material ecologic ce contine aer, avand intre trei si sase miliarde de celule inchise la fiecare metru cub, ceea ce confera acestui material caracteristicile ecologice pentru a fi utilizat si in scoli sau spitale.

O perceptie pe care o au majoritatea beneficiarilor unei termoizolatii termice se refera la faptul urmator: cu cat grosimea polistirenului este mai mare cu atat se mentine mai mult caldura in interiorul incaperii.

Altii au citit si...  Drujbele, aceste (moto)fierastraie care iti usureaza munca

GRESIT! Pentru identificarea corecta a polistirenului ce urmeaza a fi folosit pentru izolarea termica a locuintei trebuie sa ai in vedere mai multi indicatori cum ar fi: rezistenta termica, coeficientul de conductivitate termica, efectul puntilor termice etc.

Pentru izolarea fatadelor exterioare se recomanda folosirea polistirenului expandat EPS de 10 cm in functie de caracteristicile cladirii. Atentie si la denumirea corecta a polistirenului! De exemplu, EPS 80 ii corespunde acestui cod corect CS (10) 80, un cod de identificare al produsului care sa regaseste pe pachet.

Cum sa alegi polistirenul potrivit?

invata sa folosesti polistirenul in mod corect

Daca folosesti un polistiren de calitate, dincolo de beneficiul de a avea in interiorul casei tale un microclimat asa cum iti doresti, poti sa scazi cu pana la 84% costurile de intretinere. Unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand vrei sa cumperi un polistiren de calitate este rezistenta acestuia la compresiune.

Altii au citit si...  Atat gospodinele cat si sotii lor se bazeaza pe produse de uz casnic ieftine si eficiente

Incepand cu 1 ianuarie 2007, a devenit oficial cel mai important factor de clasificare a produselor termoizolante din polistiren, conform standardului de produs SR EN 13163. De exemplu, un polistiren care are rezistenta la compresiune A50 inseamna ca este un polistiren care are rezistenta la compresiune (la o deformare de 10%) CS(10)50 50 kPa (5t/m2).

Altii au citit si...  Pompa submersibila! Cum o alegi pe cea potrivita nevoilor tale!

materiale de constructii foarte bune

Cu cat indicele de compresiune al polistirenului este mai ridicat cu atat celelate caracteristici ale produsului primesc, de asemenea, un scor mai bun. Ne referim aici la rezistenta la tractiune, rezistenta la incovoiere si indicele de conductivitate termica.

Unele firme producatoare de polistiren incearca sa induca in eroare cumparatorul in ceea ce priveste rezistenta la compresiune a produselor pe care le comercializeaza, introducand in denumirea produsului o cifra care pare ca se refera la indicele de rezistenta. In realitate insa, acesta este mai mic, asa ca fii foarte atent la toate specificatiile inscrise pe ambalaj.

 

Sursa

http://www.alegecorectpolistirenul.ro/polistiren-expandat-eps-de-5-sau-10-cm/