Cauta sa consumi apa tratata cu un sterilizator UV!

In paralel cu dezvoltarea industriei de apa imbuteliata, s-au dezvoltat si cai de imbunatatire a calitatii apei care curge de la robinet. Probabil ca ai auzit de filtre sau site speciale puse la perlator, insa de multe ori acestea sunt insuficiente. Tehnologia de sterilizare a microorganismelor nocive din apa folosind razele UV (razele ultraviolete) si-a dovedit puterea, si de aceea ar trebui sa apelezi cu incredere la un asemenea sterilizator.

 In Romania, apa pentru consum prezinta doua probleme: este dura si plina de impuritati. Duritatea apei isi are cauza in caracteristicile panzei freatice din aceasta zona europeana, asadar cauza nu are substrat administrativ, ci natural. Celelalte impuritati din apa ajung la robinetul tau in primul rand din cauza insuficientei filtrelor de infrastructura si de pe sistemul de conducte. Oricare ar fi cauza, cel mai bine este sa te preocupi cat se poate de bine de calitatea apei care ajunge la robinetul tau.

Altii au citit si...  Unde se gasesc tractoare ce se comercializeaza la preturi accesibile?

Nu este vorba de tehnologia folosita, cat este vorba de efectul sterilizatoarelor UV 

Razele UV sunt emise de lampa UV pozitionata pe directia tevii de apa, oricare ar fi aceasta. Razele anihileaza virusii, bacteriile si algele din apa dar nu distrug, totusi, microorganismele care se regasesc in apa si care exista in mod natural si in corpul nostru.

Sterilizatoarele UV sunt simple sau se bazeaza pe un proces suplimentar, numit osmoza inversa, prin care aceste microorganisme care nu au ce cauta in apa destinata consumului uman sunt separate, actionandu-se asupra lor cu o mai mare acuratete.

De fapt, sunt doua diferente intre sterilizatoarele UV simple si cele cu osmoza: cele cu osmoza inversa sunt mai eficiente, dar permit un debit redus de apa (sub 0,3 mc/ h), pe cand cele simple permit un debit inzecit.

Altii au citit si...  Home&Deco: Amenajarea creativa a unui penthouse

Tehnologic vorbind, procesele sunt foarte interesante si recomandabil este sa le intelegi, numai ca esential pentru tine este sa stii daca achizitionarea unui asemenea sterilizator UV merita efortul. Lampa UV trebuie inlocuita anual, desi restul sterilizatorului nu, dar chiar si asa, merita?

Folosesti sterilizatorul UV pentru apa pe care o bei, deci ai grija de tine

sterilizator uv

Acum este momentul sa afli unde se poate ajunge daca bei tot ce se strecoara in paharul tau, dincolo de calcar sau clor: febra tifoida, dizenterie, infectii hepatice sau gastroenterocolita. Poti sa reduci foarte mult riscul de a te imbolnavi de aceste afectiuni daca folosesti un sterilizator UV. Acest aparat este inofensiv deoarece:

  • Este din inox
  • Nu foloseste chimicale toxice, precum clor
  • Nu schimba caracterul fizico-chimic al apei
  • Nu influenteaza indicii de miros, culoare sau gust
Altii au citit si...  Ce este un filtru de apa cu carbune activ si cum te ajuta sa ai o apa pura?

Oricum, eficienta sterilizatorului UV este strans legata de duritatea si nivelul continutului de fier din apa asupra careia actioneaza, precum si de cantitatea microorganisme. In timpul scurt pe care il are la dispozitie un sterilizator UV fara osmoza, el are acelasi grad de sterilizare. Osmoza inversa acorda mai mult timp de actionare, de aceea este mai eficient. Depinde de tine pe care il alegi, conteaza sa alegi un asemenea produs si, astfel, sa ai grija de tine si de cei din jurul tau.

Citeste totul despre beneficiile apei alcaline asupra organismului tau!