De ce este leaganul iubit de toata lumea

Parcul este locul preferat al copiilor. Se pot juca, alerga si distra in aer liber fara sa fie opriti de parinti atunci cand fac zgomot si deranjeaza vecinii. Au spatii special amenajate pentru basket sau volei, se pot da pe role, pot merge cu biciclete si cate si mai cate. Se simt in largul lor si cred ca pot misca muntii din loc atunci cand simt aerul rece trecandu-le pe langa urechi si prin par atunci cand alearga.

Nu le trebuie prea multe ca sa se simta bine. Ca parinte, este deajuns sa ii duci in parcul preferat ca nu ii vei mai vedea stand plictisiti timp de o ora sau doua, atunci cand vor trece sa iti spuna ca li s-a facut foame si au nevoie de sandwich-ul pe care l-ai pregatit de acasa.

Altii au citit si...  10 măşti naturale pentru orice tip de ten

Iubit de bebelusi, copii si oameni mari

Se pot da in leagan timp de ore intregi daca ii lasi, nu se vor plictisi niciodataansamblu-de-leagane sa simta bataia vantului prin par si sa incerce sa se dea mai tare si mai tare. Unora le place sa sara din leagan pe pamant, altora le place sa se dea in tandem, doi cate doi, pana cand unul dintre ei pierde ritmul si ramane in urma. Si atunci o au de la capat. Se dau in leagan de mici copii, unii au avut chiar si leagan de bebe acasa si sunt invatati cu balansul specific, altora le este frica si o se dau incet la inceput, dupa care incepe sa le placa si vor din ce in ce mai repede. Leaganul de copii de exterior este realizat din materiale sigure si majoritatea nu prezinta riscuri de accidentare insa este bine ca macar un adult sa ii supravegheze in continuu pentru a se asigura ca toti copiii sunt nevatamati.

Altii au citit si...  Black Friday 2015 la articole de copii – ocazia pe care toti parintii o asteapta!

Exista si leagane de bebelusi. Sunt mai micute, pot fi folosite numai pana la o anumita greutate si necesita punerea in scaun a copilasului de catre un parinte deoarece au doua spatii unde trebuie sa intre piciorusele copilasului. Sunt insa la fel de distractive precum leaganele pentru prichindeii mai mari.

Altii au citit si...  Prichindeii si… iarna, sau de ce trebuie sa-l purtam pe cel mic intr-un port bebe, mai ales in sezonul rece

Copii invatati sa se dea in leaganele de exterior incep sa iubeasca viteza de mici. Pe masura ce cresc, incep sa vrea sa incerce si alte activitati care le dau aceeasi senzatie de adrenalina pe care  o experimentau atunci cand se se leganau. Chiar si ajunsi la varsta adulta, nu uita acea senzatie din copilarie. Din acelasi motiv pot fi observati nu de putine ori tineri sau oameni maturi, in toata firea, leganandu-se mai domol sau mai tare in leaganul de copii. Unii sunt mai timizi sau rezervati, pe cand altora li se citeste bucuria pe chip atunci cand fac aceasta simpla dar plina de amintiri si trairi din copilarie, si anume leganatul.