puregon 900

Iti doresti un copil? Puregon 900 UI iti este de mare ajutor

Solutia injectabila numita Puregon 900 (AICI poti afla mai multe informatii despre produs) contine un hormon ce apartine grupului gonadotropinelor: hormon foliculostimulant. Acest FSH, dupa cum mai este cunoscut, are un rol deosebit de important in fertilitatea umana, dar si in reproducere.

Administrare:

Tratamentul cu Puregon trebuie initiat sub supravegherea unui medic cu experienta in tratamentul problemelor de fertilitate.

Prima injectie cu Puregon trebuie efectuata sub supraveghere medicala directa.

Posologie

Dozarea la femei

  • Exista mari variatii inter- si intra-individuale ale raspunsului ovarelor la gonadotropinele exogene.
    Acest lucru face imposibila stabilirea unei scheme uniforme de dozare. De aceea, dozarea trebuie ajustata individual, in functie de raspunsul ovarian. Aceasta necesita ecografie si monitorizarea concentratiilor plasmatice de estradiol.
  • Pe baza rezultatelor din studiile clinice comparative, se considera adecvata administrarea unei doze totale mai mici de Puregon pe o perioada mai scurta de tratament decat cea de FSH urinar folosita uzual, nu numai pentru a optimiza dezvoltarea foliculara, dar si pentru a evita riscul unei hiperstimulari ovariene nedorite.
  • Experienta clinica cu Puregon se bazeaza pe maximum 3 cicluri de tratament pentru ambele indicatii.
  • Experienta de pana acum in FIV indica faptul ca, in general, rata de succes a tratamentului ramane stabila pentru primele patru incercari si apoi scade treptat.

puregon 900

Anovulatia

O schema de tratament secvential se recomanda sa inceapa cu administrarea zilnica de 50 UI Puregon. Doza initiala se mentine cel putin 7 zile. Daca nu exista niciun raspuns ovarian, doza zilnica este crescuta treptat pana cand cresterea foliculara si/sau concentratiile plasmatice de estradiol indica un raspuns farmacodinamic adecvat. Este considerata optima o crestere zilnica a concentratiilor plasmatice de estradiol de 40-100%. Apoi se mentine doza zilnica pana cand se obtin conditiile pre-ovulatorii. Conditiile pre-ovulatorii sunt obtinute atunci cand exista dovada ultrasonografica a unui folicul dominant de cel putin 18 mm in diametru si/sau sunt atinse concentratii plasmatice de estradiol de 300-900 picograme/ml (1000-3000 pmol/l).

Altii au citit si...  3 plante medicinale bune de recoltat in perioada sfarsitului de vara!

De obicei, sunt suficiente 7 pana la 14 zile de tratament pentru atingerea acestui stadiu. In acest moment se intrerupe administrarea de Puregon si ovulatia poate fi indusa prin administrarea de gonadotropina corionica umana (hCG). Doza zilnica trebuie scazuta daca numarul foliculilor care raspund la tratament este prea mare sau concentratiile plasmatice de estradiol cresc prea repede, de exemplu mai mult decat dublarea zilnica a concentratiilor plasmatice de estradiol timp de 2 sau 3 zile consecutive.

Deoarece foliculii de peste 14 mm pot duce la sarcina, prezenta unor foliculi pre-ovulatorii multipli care depasesc 14 mm semnaleaza riscul unei sarcini multiple. In acest caz, administrarea de hCG trebuie intrerupta, iar sarcina trebuie evitata pentru a preveni o sarcina multipla.

Hiperstimularea ovariana controlata in programe de reproducere asistate medical

Sunt folosite diferite protocoale de stimulare. Este recomandata o doza initiala de 100-225 UI cel putin in primele 4 zile. Dupa aceea, doza trebuie ajustata individual, in functie de raspunsul ovarian. In studiile clinice s-a aratat ca sunt suficiente doze de intretinere cuprinse intre 75-375 UI pentru sase pina la douasprezece zile, cu toate ca poate fi necesar si un tratament mai indelungat.

Altii au citit si...  Obezitatea duce la depresie

Puregon poate fi administrat fie singur, fie in asociere cu un agonist sau antagonist GnRH pentru a preveni luteinizarea prematura. Cand se foloseste un agonist GnRH, poate fi necesara o doza totala mai mare de Puregon pentru a obtine un raspuns folicular adecvat.

Raspunsul ovarian este monitorizat prin ecografie si prin masurarea concentratiilor plasmatice de estradiol. Atunci cand evaluarea ultrasonografica indica prezenta a cel putin 3 foliculi de 16-20 mm si exista dovada unui raspuns bun al estradiolului (concentratii plasmatice de aproximativ 300-400 pg/ml (1000-1300 pmol/l) pentru fiecare folicul cu un diametru mai mare de 18 mm), faza finala de maturare a foliculilor este indusa prin administrarea de hCG.
Recuperarea ovocitului se realizeaza 34-35 ore mai tarziu.

Dozarea la barbati

Puregon trebuie administrat in doza de 450 UI/saptamana, preferabil fractionat in 3 doze a 150 UI, concomitent cu hCG. Tratamentul cu Puregon si hCG trebuie continuat timp de cel putin 3 – 4 luni inainte de a se astepta ameliorarea spermatogenezei. Pentru a evalua raspunsul, este recomandata analiza lichidului seminal la 4 – 6 luni dupa inceperea tratamentului.In cazul in care, dupa aceasta perioada, pacientul nu a raspuns la tratament, se poate continua terapia combinata; experienta clinica curenta indica faptul ca pentru obtinerea spermatogenezei poate fi necesara continuarea acestui tratament pana la 18 luni sau mai mult.

Altii au citit si...  Cauti un probiotic eficient pentru copilul tau? Incearca picaturile de la Protectis

Nu exista nicio indicatie relevanta pentru utilizarea Puregon la copii.

Mod de administrare

Pentru a preveni injectiile dureroase si pentru a reduce scurgerea de la locul injectarii, Puregon trebuie administrat lent intramuscular sau subcutanat. Locul de injectare subcutanata trebuie alternat pentru a preveni lipoatrofia. Orice solutie neutilizata trebuie aruncata.

Injectia subcutanata cu Puregon poate fi efectuata de catre pacient sau de catre partener, cu conditia sa primeasca instructiunile necesare de la medic. Autoadministrarea de Puregon trebuie efectuata numai de catre pacienti care sunt bine motivati, instruiti adecvat si care au acces la sfatul unui specialist.

Compozitie:

Un cartus contine o doza totala neta de 900 UI hormon foliculostimulant (FSH) recombinat in 1,08 ml solutie apoasa. Solutia injectabila contine substanta activa folitropina beta, produsa prin inginerie genetica pe culturi de celule ovariene de hamster de China (CHO), intr-o concentratie de 833 UI/ml in solutie apoasa. Aceasta concentratie corespunde la 83,3 micrograme de proteina/ml (bioactivitate specifica in vivo egala cu aproximativ 10 000 UI FSH/mg proteina).