masina-energie-solara

Masina electrica care se incarca de la soare se lanseaza in curand

Masinile electrice sunt foarte utile si ecologice, dar au o problema semnificativa de autonomie. Masina electrica solara Lightyear se pare ca o va remedia.

In momentul in care vorbesti de masini electrice, te gandesti la Tesla, Chevy Bolt, Nissan Leaf sau BMW i3. Pe piata, mai exista cateva modele mai obscure, dar amatorii autoturismelor cu propulsie electrica nu sunt foarte dornici de experimente. La nivel global, exista in continuare o problema cu raspandirea statiilor de incarcare pentru astfel de masini, cu timpul aferent procesului de alimentare si cu autonomia efectiva. In tara noastra, cel putin, nu prea ai de ce sa faci o investitie generoasa intr-un astfel de bolid ca sa-ti risipesti bateria pe Valea Prahovei, cand ramai blocat in drum spre Bucuresti.

Altii au citit si...  Tractoare second hand - de unde este recomandat sa le cumparam?

Masina electrica menita sa-ti elimine toate dubiile legate de astfel de creatii va fi lansata in 2019. Dezvaluita initial in 2017, este intitulata Lightyear One. Realizata de un startup olandez, masina s-a aflat timp de cativa ani in stadiu de proiect si prototip, dar se pare ca se pregateste sa devina un produs comercial.

Altii au citit si...  Ai de cand sa inlocuiesti bateria auto veche cu un nou acumulator? Alege Exide si profita de drumurile lungi!

Modul semnificativ prin care Lightyear One se diferentiaza de orice alt autoturism electric lansat pana la aceasta ora tine de caroserie. O parte semnificativa din carcasa autoturismului este acoperita cu panouri solare ce reusesc sa transforme in timp real energia soarelui in combustibil electric. In conditii ideale de vreme, aceasta solutie te-ar putea tine departe de priza mai mult decat orice alta masina electrica de pe piata.

Conform celor mai recente promisiuni, Lightyear One ar trebui sa ajunga pe piata in 2019. Cum era insa de asteptat, procesul de fabricatie va fi destul de lent la inceput. Anul viitor se vor produce cateva zeci de masini, urmand ca in 2020, productia sa atinga 100 de exemplare.

Altii au citit si...  Unde gasesti kit-uri de ambreiaj auto la preturi onorabile?

Lightyear One va avea un pret de start de 145.000 de dolari. In conditii ideale, autonomia specificata este de aproximativ 800 de kilometri. In desert, te poti astepta la luni intregi de deplasare fara o incarcare traditionala.

Playtech – sursa de informare pentru acest articol