Mozaicul in trend in amenajarea unei bai moderne

Mozaicul in trend in amenajarea unei bai moderne

Multa vreme nu am acordat o atentie deosebita acestei incaperi, apoi m-am gandit ca tocmai faptul ca baia nu are prea multa mobila, ar necesita in schimb o infrumusetare vizuala prin materialele alese, culorile preferate, dar si prin decoratiunile folosite. Baia ar fi putut fi eleganta, chic, moderna si cu bun gust daca mi-as fi dat putin interesul in acest sens.

Am invatat de-a lungul timpului ca daca ma gandesc sa incep un proiect, indiferent despre natura sa, mai intai sa cercetez problema cu atentie si sa invat din experienta altora. In spiritul acesteia mi-am impus sa nu ma las pana nu descopar ce e la moda in amenajarile bailor si cum pot sa aplic ceea ce vad si in apartamentul meu.

Culorile au fost alese in asa fel incat sa respecte regulile designerilor, adica trei culori, din care doua sa contrasteze puternic si una de accent (bej, bleu si verde-menta). Initial voiam culori inchise, dar baia mea este mica si nu erau deloc potrivite. Mozaicul ales de mine din gama variata oferita de www.hornbach.ro am vrut sa ma duca cu gandul la faimoasele mozaicuri romane sau grecesti, iar baia sa devina un loc al relaxarii totale.

Modelele de mozaic existente pe piata sunt numeroase: ceramica, ceramica portelanata, piatra naturala, sticla, metal. Am ales din toate acestea ceramica portelanata pentru ca ofera caldura incaperii, o atmosfera interesanta, eleganta. M-au convins urmatoarele lucruri la produsul ales, anume mozaicul portelanat Mattoncino Sevilla alb:

  • Era usor de montat pe peretele baii si am facut-o de unul singur, desi la inceput m-am descurcat putin mai greu deoarece nu sunt de meserie. Am urmarit cateva tutoriale pe internet si am reusit sa duc proiectul pana la capat fara probleme;
  • Din fericire, am ales un mozaic care sa permita incalzirea prin pardoseala, asa ca nu am uitat sa imi dotez baia cu acest sistem performant. Pot merge in picioarele goale la baie fara sa ma stresez ca pot raci din cauza placilor reci;

Mozaicul in trend in amenajarea unei bai moderne

 

Altii au citit si...  Cum sa scazi costurile facturii de energie electrica cu becurile led e14?

 

  • Am aplicat mozaicul acesta si in zona dusului, chiar daca unii ma tot sfatuiau sa nu o fac pentru ca se va desprinde. Evident ca m-am documentat asupra acestui subiect si am aflat ca nu se poate intampla acest lucru decat daca nu aplici mozaicul cum trebuie, in rest el va rezista la fel ca la romani;
  • Designul produsului ramane unul interesant, elegant, simplu, in asa fel incat sa confere baii un aer luxos. Desi nu este un spatiu prea mare, dupa aplicarea mozaicului am observat ca baia a castigat in dimensiuni la nivel vizual.

Nimeni nu poate sa conteste frumusetea mozaicului pe care il admir in fiecare zi cu placere, bucurandu-ma de ideea pe care am avut-o si care nu a fost chiar greu de pus in practica. Decoratiunile alese au tinut cont de personalitatea mea, dar si de culorile, designul pieselor aplicate pe peretele baii.

In concluzie, renovarea baii nu este un proiect dificil de realizat daca ai alaturi un partener de seama si daca incerci sa te implici in cele mai mici detalii. Incearca si tu!