anvelope-agricole

Puterea tractorului nu inseamna nimic fara cauciucuri agricole optime!

Aratura de toamna implica atat o putere adecvata la tractor pentru a trece cu combinatorul peste teren, dar si o manevrabilitate buna (sa presupunem ca este) si anvelope pentru tractor care sa aiba un numar suficient de pliuri pentru a rezista deplasarii pe orice tip de teren in aceasta formatie, tractor+combinator. Altfel munca ar fi anevoioasa si poate ca rezultatele muncii nu vor fi satisfacatoare. Iata de ce aceste cauciucuri de tractor trebuie sa fie optime.

  anvelope-agricole

Anvelopele agricole se cumpara cu gandul la raza si latimea care trebuie pentru a se potrivi la tractor. De asemenea, si marca de cauciuc trebuie sa fie una foarte cunoscuta, ca firma inseamna calitate, este logic. Insa degeaba se cumpara cauciucuri cu 4 pliuri daca necesarul este de 8 pliuri, pentru folosirea tractorului cu combinator pe terenuri umede, accidentate… dificile in general.

Altii au citit si...  Autentic este cel mai nou tramvai conceput si fabricat in Romania

Mai mult despre pliurile de la un cauciuc agricol

Cu referire la tractoare si la anvelopele pentru ele, pliurile inseamna straturi. Numai ca pentru uzul normal, pe teren stabil si eventual fara combinator, un numar de pliuri mai mic este suficient si chiar indicat, ca mentine tractorul la o manevrabilitate mare, insa daca terenul este accidentat si se mai foloseste si combinator, pentru lucrarea pamantului pe timpul toamnei, numarul de pliuri trebuie sa fie considerabil mai mare.

anvelope-agricole

Formurile de specialitate vorbesc mai mult despre 8 pliuri, acolo fiind puse situatiile dificile, spectaculoase, pentru ca forumul sa prezinte interes. Dar in majoritatea cazurilor, un numar de 4 sau 6 pliuri este suficient pentru munci agricole pe un teren normal si pe o vreme normala de toamna.

Altii au citit si...  Masina electrica care se incarca de la soare se lanseaza in curand

Chiar si cauciucul de pus la tractor care are 4 pliuri reuseste sa faca fata cerintelor medii de folosire, de aceea este si cel mai comercializat model. Magazinele online prezinta suficiente variante, si ce este bine este ca importa produsele de la producatori cunoscuti, oferind, asadar, garantia calitatii produselor.

3 marci de cauciuc agricol si numarul de pliuri regasite la fiecare

Sunt cateva marci de anvelope agricole care merita achizitionate cu intaietate, insa atentia trebuie sa cada si pe numarul de pliuri. Atentie, totusi, la sursa de achizitionare, pentru ca daca nu sunt originale, pot arata la suprafata ca cele originale dar sa fie de slaba calitate si dupa un timp sa crape, lucru care va grabi inlocuirea lor.

Altii au citit si...  Unde gasesti kit-uri de ambreiaj auto la preturi onorabile?

Iata cum se numesc 3 dintre cei mai cunoscuti producatori de cauciucuri de tractor:

  • Marca Petlas – pe Magazialucostica.ro, cel putn, au 4, 6 si 8 pliuri
  • Marca BKT, cu 4 pliuri
  • Marca Tiron, cu 4 sau 6 pliuri

cauciucuri-tractor

Alte produse de pe Magazialucostica.ro incadrate la aceasta categorie sunt rotile semanatoare, in varianta lata sau ingusta. De aici reiese ca acest magazin online este destinat celor care folosesc un tractor in conditii de lucru normale pentru aratura de toamna, pentru terenuri mai putin dificile, pentru ogoruri ale gradinarilor, si mai putin pentru suprafete mari cu teren dificil, care implica gandirea fiecarui lucru la cantitati industriale.