ketodar

Samponul KETODAR – tot ce trebuie sa stii despre acesta

ketodar

Compozitie: Ketodar sampon contine un agent antifungic sintetic cu spectru larg de activitate, ketokonazol 2%. Fiecare 1 mg contine 20 mg ketokonazol. Acesta poate fi comandat de aici printr-o simpla apasare de buton.

Actiune: Ketoconazolul, un derivat sintetic de imidazol dioxolan, are o activitate antifungica puternica impotriva dermatofitilor, speciilor de Trycophyton, Epidermophyton, Microsporum, ca si impotriva ciupercilor, precum specii de Candida si Malassezia furfur (Pytirosporum ovale).
Absorbtia transcutanata a ketokonazolului sampon este neglijabila de vreme ce substanta nu poate fi detectata in sange chiar si dupa utilizare indelungata.

Indicatii: Tratamentul si profilaxia infectiilor in care este implicat Pytirosporum, precum Pytiriasis versicolor (localizat), dermatita seboreica si Pytiriasis capitis (matreata).

Altii au citit si...  Optrex 2 in 1 si alte sfaturi pentru ingrijirea ochilor

Contraindicatii: Ketodar sampon este contraindicat persoanelor cu sensibilitate cunoscuta la ketokonazol sau la alt ingredient din compozitia produsului.

Reactii adverse: Aplicarea topica a Ketodar sampon 2% este, in general bine tolerata. Ca si in cazul altor sampoane, pot aparea senzatie de arsura locala, prurit, iritatie si par gras/uscat, dar sunt rare in timpul utilizarii Ketodar sampon 2%. In cazuri rare, mai ales la pacientii cu par agresat chimic sau par incaruntit, s-a observat o decolorare a parului.

Mod de administrare: Aria de piele sau par afectata se spala cu Ketodar sampon 2% si acesta este lasat sa actioneze 3-5 minute inainte de clatire.
Tratament: Pytiriasis versicolor – o data pe zi, timp de 5 zile
Dermatita seboreica si Pytiriasis capitis – de doua ori pe saptamana, 2-4 saptamani.
Profilaxie: Pytiriasis versicolor – inainte de venirea verii, o singura cura, o data pe zi, timp de 3 zile
Dermatita seboreica si Pytiriasis capitis – o data pe saptamana sau la 2 saptamani.

Altii au citit si...  Persedon Noapte iti imbunatateste calitatea somnului

Precautii: – ca si in cazul altor sampoane, evitati contactul cu ochii si, daca acesta se produce totusi, clatiti cu multa apa
– pentru a preveni efectul de rebound dupa intreruperea aplicarii prelungite a corticosteroizilor topici se recomanda continuarea aplicarii acestora impreuna cu Ketodar sampon 2% si reducerea progresiva a dozei steroizilor pe parcursul a 2-3 saptamani
– dermatita seboreica si matreata sunt frecvent asociate cu caderea parului, si acest efect s-a observat, rar, la utilizarea Ketodar sampon 2%.

Altii au citit si...  Ce sunt zgomotele cardiace, factorii sai de risc si tratamentul contra acestora

Sarcina si alaptarea: De vreme ce ketokonazol sampon nu este absorbit transcutanat dupa aplicare locala, sarcina si alaptarea nu sunt contraindicatii pentru folosirea Ketodar sampon.

Forma de prezentare: Sticla de plastic de 100 ml.